• 8 Septembrie / 19.00

  CONCERTUL “CRESCENDO”

  Programul muzical Crescendo debutează cu tema copilăriei ilustrată de cele treisprezece capodopere de tip miniatură care alcătuiesc lucrarea impresionantă Scene din Copilărie compusă de Robert Schumann pentru piano solo. Vom fi apoi conduși printr-un duet de coarde și mai apoi un trio cu ajutorul unor lucrări de un provocator spirit tânăr compuse de Johannes Brahms și Sergei Rachmaninov. Vom continua excursiunea de pe tărâmul tinereții cu un qartet în premieră compus de artistul nostru resident Pierre Audiger. Concertul culminează cu o interpretare răsunatoare a unei lucrări pasionale și mature aparținând compozitorului Cesar Franck.

  Robert Schumann – Kinderszenen op.15
  Von fremden Ländern und Menschen (Of Foreign Lands and Peoples)
  Curiose Geschichte (A Curious Story)
  Hasche-Mann (Blind Man’s Buff)
  Bittendes Kind (Pleading Child)
  Glückes genug (Quite Happy)
  Wichtige Bebebenheit (An Important Event)
  Träumerei (Dreaming)
  Am Camin (At the Fireside)
  Ritter vom Steckenpferd (Knight of the Hobby-Horse)
  Fast zu ernst (Almost too Serious)
  Fürchtenmachen (Frightening)
  Kind im Einschlummern (Child Falling Asleep)
  Der Dichter spricht (The Poet Speaks)
  Artist: Graeme McNaught

  Johannes Brahms – Scherzo in C minor opus posthume
  Artiști: Graeme McNaught & Kristine Balanas

  Sergey Rachmaninoff – Trio élégiaque no.1 in G minor
  One Movement (più vivo – con anima – appassionato – tempo rubato – risoluto)
  Artiști: McNaught, Kristine Balanas & Alberto Cassadei

  Comissioned Piece for Premiere in the Festival
  Artiști: Pietro Bonfilio, Bogdan Ciobanu, Pierre Audiger, Alberto Cassadei

  Cesar Franck– Piano quintet in F minor opus 14

  Moltomoderato quasi lento – Allegro
  Lentocon molto sentimento
  Allegronon troppo ma con fuoco

  Artiști: Graeme McNaught, Kristine Balaans, Michelle Dierx, Catalina Toma, Alberto Cassadei

…the young cellist Alberto Casadei, impressed in Tchaikovsky’s Rococo Variations with his perfect technique and musicality, doubled by a special human quality…his encore of his own composition (In memory of Piazzolla) was applauded vigorously by the audience…

Mirela StîngaThe Telegraph Romania

Alberto Cassadei

Violoncelist

Alberto Casadei este unul dintre cei mai activi și virtuoși tineri violonceliști din Italia. Activând atât ca solist cât și în muzică de cameră, Alberto este de asemenea extrem de activ pe partea de compoziție și interpretare a propriilor sale lucrări în concerte.

A început să studieze violoncelul cu tatăl său Claudio Casadei la varsta de 3 ani, iar la vârsta de 5 ani a câștigat prima sa competiție.

A absolvit Conservatorul “G.Rossini”  în Pesaro având ca profesor pe David Geringas și Natalia Gutman .

A terminat studiile cu distinctia Master of Arts la  Royal Academy of Musicîn Londra  sub îndrumarea profesorilor Felix Schmidt,Moray Welsh, Sung-Won Yang, Colin Carr și Mario Brunello.

Anul 2018 a început cu un mare succes pentru violoncelist: un turneu european solo alături de Signum Saxophone Quarte . A cântat în unele dintre cele mai importante săli de concert precum Great Hallîn Moscova, Royal Albert Hallîn Londra, Cortot Hall în Paris, Teatro Comunale din Bologna,Teatro G. Verdi din Pisa, și Teatro Manzoni din Milan.

Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Valery Gergiev, David Crescenzi, Marius Stieghorst, Marco Zuccarini, și a cântat cu interpreții ca Patricia Kopatchinskaja, Daniel Jobim, Vanessa Da Mata, Lyda Chen-Argerich, Guo Gan, Salvatore Accardo, Bruno Giurannași Rocco Filippini.

Alberto a obținut numeroase premii internaționale, printre cele mai importante se numără London Grand Prize Virtuoso (2015),  London Making Music Award for Young Concert Artists .UK (2014) , si Astor Piazzolla “Libertango” Competition, Rusia (2008).

Printre orchestrele de top cu care a colaborat. violoncelistul a ocupat locul principalului violoncel în Arena di Verona Orchestra și în Mozart Orchestra sub bagheta legendarului dirijor Claudio Abbado.

Alberto cântă pe un violocel din 1698 ( Domenico Rogieri) care a aparținut lui Pablo Casals și un Yamaha Silent Electri Cello SVC210,o ediție personală.