• 9 Septembrie / 20.00

  CONCERTUL DE GALĂ

  Concertul de Gală propune a atinge climaxul tensiunii arhitecturale a “crescendoului” muzical al acestei editii de festival. Ascensiunea ansamblurilor camerale din concertelor anterioare se vor uni intr-o singură fortă simfonică, cea a orchestrei . Alături de trei solisti se vor prezenta trei lucrări monumentale din ierarhia supremă a repertoriul muzicii clasice pentru un deznodământ corespunzator tensiunii energetice superlative, acumulată pe durata festivalului.

  SibeliusConcerto for Violin and orchestra in D minor Op. 47

  INTERVAL

  Antonin DvorakConcerto for Cello and orchestra in B minor Op. 104

  George Gershwin– “Rhapsody in Blue” for Piano and Orchestra

  Artiști:
  Gabriel Bebeșelea – Conductor, Andrey Baranov – Violin, Margarita Balanas – Cello, Daniel Ciobanu – Piano,
  Iași Philharmonic Orchestra

Andrey Baranov

Violonist

Andrey a câștigat în 2012 premiul intai la celebrul concurs Queen Elisabeth Violin Competition și este de asemenea câștigătorul a multe concursuri internaționale de vioară precum Benjamin Britten and Henri Marteau International Violin Competitions.

Andrey este prim solistul cvartetului de coarde David Oistrakh, înființat în 2012, cvartet care la momentul de fata sustine peste 50 de concerte anual in Europa, Asia , America de Sud si Africa de Sud.

Născut în 1986  într-o familei de muzicieni din St-Petersburg, Andreya început să studieze vioara la vârsta de 5 ani. S-a înscris la the Rimsky-Korsakov Conservatoryîn St-Petersburg și la Consevatoire de Lausanne unde a studiat sub îndrumarea profesorilor Lev Ivaschenko,Vladimir Ovcharek și Pierre Amoyal.

Imediat după ce a debutat grandios în anul 2005 la St-Petersburg Philharmonic Hall alături de Vasily Petrenko  și Philharmonic Orchestra, Andrey  a interpretat pe scene renumite în întreaga lume, printre care including Bozar Brussels, Concertgebouw Amsterdam, Großer Saal Mozarteum, Cadogan Hall London, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, Tchaikovsky Hall Moscow.

Violonistul a avut ocazia să concerteze acompaniat de orchestre internaționale de renume, printre care se numără Vienna Symphony Orchestra, Montreal Symphony Orchesra, Luxembourg Philharmonic, Mahler Chamber Orchestra, Brussels Philharmonic, National Orchestra of Belgium, Royal Phiharmonic London,  având ca dirijori pe T. Currentzis, V. Petrenko, V. Fedoseev, M. Tabachnik, W. Weller, E. Krivine, Y. Temirkanov, K. Nagano, T. Sanderling, A. Vedernikov.

Andrey a cântat alături de Martha Argerich, Julian Rachlin, Boris Andrianov, Pierre Amoyal, Eliso Virsaladze, Liana Isakadze, Alexander Buzlov și Daniel Austrich. La doar 23 de ani a fost numit asistent al profesorului Pierre Amoyal la the Conservatoire de Lausanneși este chemat să susțină masterclass-uri internaționale in universitati si conservatoare de muzica din Bangkok, Chicago, Riga, Vilnius, Stockholm și Moscova.