• 8 Septembrie / 19.00

  CONCERTUL “CRESCENDO”

  Programul muzical Crescendo debutează cu tema copilăriei ilustrată de cele treisprezece capodopere de tip miniatură care alcătuiesc lucrarea impresionantă Scene din Copilărie compusă de Robert Schumann pentru piano solo. Vom fi apoi conduși printr-un duet de coarde și mai apoi un trio cu ajutorul unor lucrări de un provocator spirit tânăr compuse de Johannes Brahms și Sergei Rachmaninov. Vom continua excursiunea de pe tărâmul tinereții cu un qartet în premieră compus de artistul nostru resident Pierre Audiger. Concertul culminează cu o interpretare răsunatoare a unei lucrări pasionale și mature aparținând compozitorului Cesar Franck.

  Robert Schumann – Kinderszenen op.15
  Von fremden Ländern und Menschen (Of Foreign Lands and Peoples)
  Curiose Geschichte (A Curious Story)
  Hasche-Mann (Blind Man’s Buff)
  Bittendes Kind (Pleading Child)
  Glückes genug (Quite Happy)
  Wichtige Bebebenheit (An Important Event)
  Träumerei (Dreaming)
  Am Camin (At the Fireside)
  Ritter vom Steckenpferd (Knight of the Hobby-Horse)
  Fast zu ernst (Almost too Serious)
  Fürchtenmachen (Frightening)
  Kind im Einschlummern (Child Falling Asleep)
  Der Dichter spricht (The Poet Speaks)
  Artist: Graeme McNaught

  Johannes Brahms – Scherzo in C minor opus posthume
  Artiști: Graeme McNaught & Kristine Balanas

  Sergey Rachmaninoff – Trio élégiaque no.1 in G minor
  One Movement (più vivo – con anima – appassionato – tempo rubato – risoluto)
  Artiști: McNaught, Kristine Balanas & Alberto Cassadei

  Comissioned Piece for Premiere in the Festival
  Artiști: Pietro Bonfilio, Bogdan Ciobanu, Pierre Audiger, Alberto Cassadei

  Cesar Franck– Piano quintet in F minor opus 14

  Moltomoderato quasi lento – Allegro
  Lentocon molto sentimento
  Allegronon troppo ma con fuoco

  Artiști: Graeme McNaught, Kristine Balaans, Michelle Dierx, Catalina Toma, Alberto Cassadei

Kristine Balanas

Violonistă

Kristine Balanas a fost descrisă de către cei de la The Times ca fiind “o muziciană a virtuozității pure , unul dintre talentele rare cu un magnetism instant spre public si succes” .

Recent a fost premiată cu distinctia Young Artist of the Year în cadrul celebrelor premii Grand Music Awardsdin Letonia.

În sezonul 2017-2018 a debutat cu Das Sinfonie Orchester Berlinîn Filarmonica din Berlin, cu Camerata Jerusalem in Israel, cu Sichuan Symphony Orchestra și Liepaja Symphony Orchestraîntr-un turneu național in China.

A apărut ca solistă impreuna cu Orchestra Filarmonicii din Londra,  Orchestra Simfonică Radio din Bavaria, Orchestra de muzică de cameră din Paris, la Orchestra Simfonică a Uniunii Europene, Filarmonica Camerei Poloneze, Sinfonietta Riga, sub bagheta unor mari dirijori, printre care  Ainars Rubikis, Rory MacDonald și Gad Kadosh.

Kristine susține des recitaluri la radio , cel mai de curând fiind invitata de BBC RADIO 3 , In Tune și BBC One’s The One Show.  Un adevarat ambasador al repertoriului contemporan și mai puțin cunoscut, Kristine a cântat în premieră Concertul pentru Vioară a lui David Coonan alături de RTÉ National Symphony Orchestra, iar în România, la Festivalul European din Craiova, a cântat în premieră Concertul de vioară “Distant Light” a lui Pēteris Vasks. 

A colaborat cu  Maxim Vengerov, Vadim Gluzman, Boris Garlitsky, Roland Krueger și Rudiger Lotter în proiecte dedicate muzicii camerale.

Kristine a absolvit Royal Academy of Music, unde a studiat vioara cuGyörgy Pauk, urmand cursurile de vioara la Hochschule für Musik Hanns Eisler cu distinsul profesor Kolja Blacher,  în prezent avand ca mentor pe faimosul violonist Leonidas Kavakos.

Kristine cântă pe o vioară din 1787, Antonio Gragnani, împrumutată de către The Little Butterfly Foundation  prin intermediul Beare’s International Violin Society.