• 8 Septembrie / 19.00

  CONCERTUL "CRESCENDO"

  Programul muzical Crescendo debutează cu tema copilăriei ilustrată de cele treisprezece capodopere de tip miniatură care alcătuiesc lucrarea impresionantă Scene din Copilărie compusă de Robert Schumann pentru piano solo. Vom fi apoi conduși printr-un duet de coarde și mai apoi un trio cu ajutorul unor lucrări de un provocator spirit tânăr compuse de Johannes Brahms și Sergei Rachmaninov. Vom continua excursiunea de pe tărâmul tinereții cu un qartet în premieră compus de artistul nostru resident Pierre Audiger. Concertul culminează cu o interpretare răsunatoare a unei lucrări pasionale și mature aparținând compozitorului Cesar Franck.

  Robert Schumann – Kinderszenen op.15
  Von fremden Ländern und Menschen (Of Foreign Lands and Peoples)
  Curiose Geschichte (A Curious Story)
  Hasche-Mann (Blind Man’s Buff)
  Bittendes Kind (Pleading Child)
  Glückes genug (Quite Happy)
  Wichtige Bebebenheit (An Important Event)
  Träumerei (Dreaming)
  Am Camin (At the Fireside)
  Ritter vom Steckenpferd (Knight of the Hobby-Horse)
  Fast zu ernst (Almost too Serious)
  Fürchtenmachen (Frightening)
  Kind im Einschlummern (Child Falling Asleep)
  Der Dichter spricht (The Poet Speaks)
  Artist: Graeme McNaught

  Johannes Brahms – Scherzo in C minor opus posthume
  Artiști: Graeme McNaught & Kristine Balanas

  Sergey Rachmaninoff – Trio élégiaque no.1 in G minor
  One Movement (più vivo – con anima – appassionato – tempo rubato – risoluto)
  Artiști: McNaught, Kristine Balanas & Alberto Cassadei

  Comissioned Piece for Premiere in the Festival
  Artiști: Pietro Bonfilio, Bogdan Ciobanu, Pierre Audiger, Alberto Cassadei

  Cesar Franck– Piano quintet in F minor opus 14

  Moltomoderato quasi lento – Allegro
  Lentocon molto sentimento
  Allegronon troppo ma con fuoco

  Artiști: Graeme McNaught, Kristine Balaans, Michelle Dierx, Catalina Toma, Alberto Cassadei

“….personalitate puternică !!! ”

 “…o articulare impresionantă a caracterului…”

Pierre Audiger

Pianist – compozitor – actor

Pianist si Compozitor francez, Pierre a studiat pianul și a absolvit cu onoruri la Royal Conservatoire of Scotland, in Glasgow.

Muzica lui este apreciată și descrisă ca fiind o muzică inflamabila și plină de vitalitate ,cu  o personalitate si un caracter aparte. Pe tot parcursul studiului său la RCS, Pierre a avut drept tutore pe compozitorul David Fennessy.

În 2015, Pierre a câștigat  permiul Walter and Dinah Wolfe Memorial  cu piesa “Not A Clown”  interpretată in premieră de violonistul Ilya Gringolts. Tot în 2015 a avut premiera “Paraphrase on Mozart’s 23rd Piano Concert” , o  piesă scrisă pentru Pian și Vioară, dupa o provocare lansată compozitorului de către pianistul Daniel Ciobanu.

Recent Pierre a avut o premieră alături de flautistul Graham Dickson  unde cei doi au interpretat “Piano and Flute Sonata” , iar alături de Sinae Lee a interpretat la doua piane propriul sau concert pentru pian si orchestra.

Pierre a fost onorat să ia parte la prima ediție Neamt Piano Festival, în 2017 când a fost compozitorul in rezidenta avand 3 lucrări interpretate în premieră de artiștii Daniel Ciobanu, pian solo , Petras Geniusas si Luiza Zan, pian si voceKsenia Fedoruk  și Anna Dmytrenko, pian 4 maini.

Anul acesta Pierre a scris o piesa comisionată pentru Morellino Classica Festival în Italia , “L’oleille d’Arlequine” , iar în Londra va avea loc premiera operei Ayanafe, scrisă alături de cântăreața April Atinuke Koyejo-Audiger.

Pierre și-a inceput de asemenea studiile în actorie la celebra scoala Jean-Laurent Cochet Acting School in Parissi urmează să se alăture cast-ului din spectacolul  “Ouest End” , după o piesă scrisă de Caroline Darnay.

În 2019, tot în Paris , Pierre va juca primul său one-man-show ,în colaborare cu scriitorul Louis Pauly și regizorul Raphaëlle Cambray.