• 8 Septembrie / 19.00

  CONCERTUL "CRESCENDO"

  Programul muzical Crescendo debutează cu tema copilăriei ilustrată de cele treisprezece capodopere de tip miniatură care alcătuiesc lucrarea impresionantă Scene din Copilărie compusă de Robert Schumann pentru piano solo. Vom fi apoi conduși printr-un duet de coarde și mai apoi un trio cu ajutorul unor lucrări de un provocator spirit tânăr compuse de Johannes Brahms și Sergei Rachmaninov. Vom continua excursiunea de pe tărâmul tinereții cu un qartet în premieră compus de artistul nostru resident Pierre Audiger. Concertul culminează cu o interpretare răsunatoare a unei lucrări pasionale și mature aparținând compozitorului Cesar Franck.

  Robert Schumann – Kinderszenen op.15
  Von fremden Ländern und Menschen (Of Foreign Lands and Peoples)
  Curiose Geschichte (A Curious Story)
  Hasche-Mann (Blind Man’s Buff)
  Bittendes Kind (Pleading Child)
  Glückes genug (Quite Happy)
  Wichtige Bebebenheit (An Important Event)
  Träumerei (Dreaming)
  Am Camin (At the Fireside)
  Ritter vom Steckenpferd (Knight of the Hobby-Horse)
  Fast zu ernst (Almost too Serious)
  Fürchtenmachen (Frightening)
  Kind im Einschlummern (Child Falling Asleep)
  Der Dichter spricht (The Poet Speaks)
  Artist: Graeme McNaught

  Johannes Brahms – Scherzo in C minor opus posthume
  Artiști: Graeme McNaught & Kristine Balanas

  Sergey Rachmaninoff – Trio élégiaque no.1 in G minor
  One Movement (più vivo – con anima – appassionato – tempo rubato – risoluto)
  Artiști: McNaught, Kristine Balanas & Alberto Cassadei

  Comissioned Piece for Premiere in the Festival
  Artiști: Pietro Bonfilio, Bogdan Ciobanu, Pierre Audiger, Alberto Cassadei

  Cesar Franck– Piano quintet in F minor opus 14

  Moltomoderato quasi lento – Allegro
  Lentocon molto sentimento
  Allegronon troppo ma con fuoco

  Artiști: Graeme McNaught, Kristine Balaans, Michelle Dierx, Catalina Toma, Alberto Cassadei

Pietro Bonfilio

Pianist

Născut în Toscana ,Italia , Pietro a absolvit cu onoruri la „Conservatorio Giuseppe Verdi“ din Milano urmând a își finaliza studiile cu distincție în “Piano Performance” la Royal Conservatoire of Scotland .

A susținut concerte în Statele Unite ale Americii (Carnegie Hall din New York, NYU și Universitatea Cornell din Ithaca), în diferite orașe din Suedia, Germania, Scoția ,Mexic (Centrul Cultural Bicentenario în Mexico City ), Cambodgia (Phnom Penh Piano Festival Meta House) și Thailanda (Piano Festival Bangkok, Siam Ratchada Auditorium).

A concertat de asemenea în mod frecvent la Milano, la Teatro alla Scala în Salone Napoleonico , Palazzo Serbelloni, în Palatul Regal în sala Puccini, în sala mare de concerte Giuseppe Verdi, în Vila Litta Borromeo Visconti pentru Società Umanitaria și în Sala Gaber pentru Società dei Concerti.

A realizat concerte ca solist cu Mexic Symphony Orchestra , cu Filarmonica „Mihail Jora“ Bacău, cu Grosseto Symphony Orchestra, Reggio Calabria „Francesco Cilea“ Orchestra și cu celebra orchestră națională a Luxemburgului.

Corriere della Sera, La Repubblica, La Nazione, Il Tirreno și Suonare News RAI TV News (TG1) i-au dat recenzii sclipitoare, introducându-l drept „un tanăr talent promițător pentru scena italiană muzicală.“

În 2011 a înregistrat un concert pentru postul național de radio Classica, ca invitat in timpul programului numit „Pianistul” .

În anul 2014, a susținut un concert în direct pentru RadioRai3 și a înregistrat primul sau CD pentru Classics Brilliant dedicat compozitorului rus Dimitri Kabalevsky.