ALEXANDER
ULLMAN /
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

ALEXANDER ULLMAN

Sezonul 18/19 marchează debutul lui Alexander Ullman cu Orchestra Simfonică de Stat din Moscova (Pavel Kogan), Orchestra NCPA din Beijing (Markus Stenz) și Orchestra Simfonică din Barcelona. Susține recitaluri în Germania (Schloss Elmau, Stadthalle Bayreuth și Festhalle Weimar), Austria (Liszt Festival Raiding), Ungaria (Liszt Academy Budapest), Olanda, Polonia, Italia, Georgia, Mexic, Coreea. Proiectele sale de muzică de cameră includ un turneu cu violonistul Barnabas Kelemen și debutul său la Festivalul de Muzică de Cameră de la Montreal.

Câștigător în 2017 al concursului internațional de pian Franz Liszt din Utrecht, Alexander și-a făcut apăriția cu Orchestra din Philadelphia, Orchestra Filarmonică Regală, Filarmonica Radio din Olanda, Orchestra Radio Norvegiană, Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Radio din Budapesta și Orchestra Simfonică Coreană, precum și cu orchestrele simfonice din New Jersey, Fort Worth și Montreal. Lucrează cu dirijori precum Vladimir Ashkenazy, Giancarlo Guerrero, Miguel Harth-Bedoya, Valentin Uryupin și Markus Stenz. În timpul sezonului 17/18, Alexander a închis Festivalul de Pian din Lille cu Orchester de Picardie sub Jean-Claude Casadesus.

A interpretat la Wigmore Hall și Queen Elizabeth Hall (Londra), Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig), Centrul Kimmel (Philadelphia), Centrul Kennedy (Washington DC), Centrul Artelor din Seoul, Centrul de Arte Orientale din Shanghai și NCPA Beijing. A fost prezentat deasemenea în Seriile Internaționale de Pian din Nottingham și Oxford, precum și de posturi radio ca BBC 3, France Musique și MDR Klassik. Printre cele mai notabile concerte de cameră sunt incluse spectacole la Seminarul Muzicienilor Internaționali de la Prusia Cove (Marea Britanie), Festspiele Mecklenburg-Vorpommern (Germania), Festivalul Pablo Casals din Prades (Franța) și La Jolla Summerfest (SUA) unde a concertat alături de Cvartetul Dover sau artiști precum violonistul Aleksey Semenenko și violoncelistul Michael Petrov.

Alexander a intrat în atenția internațională în 2011 după ce a câștigat concursul internațional de pian Franz Liszt de la Budapesta. Din 2014 până în 2017 a fost reprezentat de Trustul Tineri Artiști Clasici / Young Classical Artists Trust(YCAT).

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com