CHARLES
RICHARD-
HAMELIN /
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

CHARLES RICHARD-HAMELIN

Charles Richard-Hamelin a absolvit cursuri la McGill University, Yale School of Music,  Conservatoire de Musique de Montréal și a studiat cu Paul Surdulescu, Sara Laimon, Boris Berman, André Laplante și Jean Saulnier.

Premiat cu medalia de argint și laureat al premiului Krystian Zimerman din cadrulConcursului Internațional de Pian Chopin din Varșovia din 2015, pianistul canadian Charles Richard-Hamelin este considerat astăzi unul dintre cei mai importanți muzicieni ai generației sale. În 2014 a câștigat premiul al doilea la Concursul Internațional de Muzică Montreal și premiul al treilea la Concursul Internațional de Muzică Seul din Coreea de Sud. Charles este beneficiarul Ordinului de Arte și Litere din Quebec și al prestigiosului Premiu pentru Dezvoltarea Carierei oferit de Clubul Muzical de Femei din Toronto.

A apărut în diverse festivaluri de prestigiu, printre care La Roque d’Anthéron din Franța, Festivalul de Primăvară de la Praga, Festivalul “Chopin și Europa” de la Varșovia și Festivalul Lanaudière din Canada. În calitate de solist, a interpretat cu peste 50 de ansambluri, inclusiv cu principalele orchestre simfonice din Canada (Montreal, Toronto, Ottawa, Metropolitain, Québec, Edmonton, Calgary), precum și cu Filarmonica din Varșovia, Sinfonia Varsovia, Orchestra Simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică Coreană, OFUNAM (Mexic), les Violons du Roy și I Musici de Montréal. A concertat sub bagheta unor dirijori renumiți precum: Kent Nagano, Antoni Wit, Vasili Petrenko, Jacek Kaspszyk, Aziz Shokhakimov, Peter Oundjian, Jacques Lacombe, Fabien Gabel, Carlo Rizzi, Alexander Prior, Giancarlo Guerrero, Christoph Campestrini, Lan Shui și Jean-Marie Zeitouni.

Prima sa înregistrare solo, care conține opere târzii ale lui Chopin, a fost lansată în septembrie 2015 și a primit o recunoaștere generoasă din partea criticilor din întreaga lume (Diapason, BBC Music Magazine, Le Devoir) precum si un premiu Felix (ADISQ). Un al doilea album, înregistrat în direct la Palais Montcalm din Quebec City, cu muzică de Beethoven, Enescu și Chopin, a fost lansat în toamna anului 2016 și a avut o întâmpinare pozitivă (Gramophone, La Presse, The WholeNote). Primul volum al sonatelor de vioară Beethoven înregistrat împreună cu Andrew Wan, a fost lansat în toamna anului 2018, iar proiectele sale următoare includ concerte Chopin cu Orchestra Simfonică din Montreal și cu Maestro Kent Nagano.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com