DANIEL
PETRICĂ
CIOBANU/
pianist

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

DUALITY

OPUS:2
PIANO EDITION

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

DANIEL PETRICĂ CIOBANU

Daniel Petrică Ciobanu a început studiul pianului la vârsta de nouă ani în Piatra Neamț, România, initial cu Magdolna Cosma și Delia Balan, ca mai apoi să continue cu Mihaela Spiridon and Iulian Arcadi Trofin. Câștigând o bursă de studii în Scoția, Daniel și-a continuat pregătirea muzicală cu Graeme McNaught, Aaron Shorr și Petras Geniusas, absolvind astfel Conservatorul Regal din Scoția. Și-a completat studiile la Școala de Muzică “Alfred Cortot” din Paris cu Marian Rybicki și la Universitatea de Arte din Berlin cu Pascal Devoyon and Markus Groh.

Daniel este câștigătorul a numeroase competiții internaționale majore, inclusiv “Premiul I Grand Prix”, Premiul Publicului și Premiul Orchestrei la Concursul Internațional de Concerte pentru Pian al filarmonicii din Maroc în 2015, devenind astfel primul pianist din istoria competiției care a câștigat toate premiile speciale împreună cu votul unanim al juriului. A câștigat de asemenea Premiul I și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare a “Sonatei Clasice” în cadrul prestigioasei “Competiția Internațională de Pian UNISA” din Pretoria, Africa de Sud și Premiul I la “Concursul Internațional de Pian BNDES”, desfășurat la Rio de Janeiro.

Daniel a obținut aprecierea publicului internațional câștigând în 2017 Medalia de Argint la concursul mondial “Arthur Rubinstein” din Tel-Aviv, Israel, alături de prestigiosul premiu “Favoritul Publicului”. În urma acestora a avut apariții la Carnegie Hall din New York, Elbphilharmonie la Hamburg, Gewandhaus Leipzig și Festivalul Enescu din București, pe lângă turnee și concerte în Japonia, China, Africa de Sud și Taiwan.

Printre sălile de concert și fesivalurile unde și-a făcut apariția se numără “Carnegie Hall Debut” (NewYork) “Teatrul Municipal” (Rio de Janeiro, Brazilia), “Baxter Hall” (Cape Town, Africa de Sud) “Duszniki Festival” (Polonia), “TELAVI Festival” (Tbilisi, Georgia) , “Munich Gasteig” (Germania), “ Centrul Aldwell” (Jersusalem), “Teatrul Verdi” (Trieste, Italy),  “Auditoriul Charles Bronfman” (Tel-Aviv, Israel), “Seria de Concerte Fazioli” (Sacile, Italia) , “Turul Bechstein” (care include 6 concerte in China), “Radio France”, “Seria Animato” and “Auvers-sur-Oise Festival” (Paris), “Edinburgh Fringe Festival” și “Newbury Spring Festival” în UK. În mod frecvent s-a alăturat unor orchestra ca  Orchestra de Cameră Israel și Orchestra Filarmonică Israel in Tel-Aviv, Orchestra Filarmonică “George Enescu” and Orchestra Națională de Radio din Romania, Orchestra Filarmonică din Maroc, the Orchestra Națională Regală a Scoției, Orchestra Simfonică din Johanesburg, Orchestra Simfonică a Braziliei and the Orchestra Filarmonică KZN din Durban .

Daniel founded the “Neamt Music Festival” în 2017 in his native Romania to create a strong and fresh international platform for young artists. The week-long festival takes place every year in the Carpathian Mountains of Romania and features not only classical programming, but also jazz and experimental projects.

În 2019 și-a făcit debutul la Royal Festival Hall și de atunci a apărut solo în locuri ca Munich Gasteig, Salzburg Mozarteum, Auditoriumul Radio France, Salle Cortot, Sala Fazioli în Sacile, Teatrul Massimo Palermo, Atheneul din București, Festivalul Chopin din Duszniki, Teatrul Municipal in Rio de Janeiro, Auditoriumul Bronfman în Tel Aviv și  Sala Națională de Concerte din Taipei.

Daniel a fondat “Neamt Music Festival” în 2017 în România pentru a crea o platformă internațională nouă și puternică pentru tineri artiști. Festivalul, care durează timp de o săptămână și are loc în Munții Carpați din România, prezintă atât un repertoriu clasic, cât și muzică jazz sau proiecte experimentale.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com