GRAEME
MCNAUGHT /
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

GRAEME MCNAUGHT

Graeme McNaught, pianist scoțian originar din Motherwell, a studiat în Glasgow, Munich și Salzburg, finalizându-și studiile la Londra sub îndrumarea cunoscutei pianiste  și profesoare de origine italiană Maria Curcio.

Cu o carieră energică și în mod special diversă, concertând în numeroase festivaluri și săli de concerte din Europa și Asia, Graeme s-a remarcat îndeosebi în anul 1986, când a devenit câștigătorul premiului întâi al primei ediții a concursului Scottish Piano Competition în Glasgow.

Interesul său deosebit pentru compozitori contemporani și asocierea cu extraordinara Chamber Group of Scotland au rezultat în numeroase spectacole, transmisiuni în premieră ale diferitelor compoziții contemporane și experimentale, Graeme fiind extrem de activ în proiecte collaborative. A lucrat cu muzicieni distinși și maeștrii ai liedului și muzicii de cameră precum Willard White, Lynn Harrrel și Ruggiero Ricci, alături de care a înregistrat lucrări începând cu Sarasate și ajungând până la Beethoven. Alături de grupuri ca Hebrides Ensemble, mereu eclectica Mr McFall’s Chamber Orchestra sau Scottish Chamber Orchestra, Graeme este invitat frecvent în turnee și concerte.

Cariera de profesor a pianistului este la fel de diversă. A predat lecții de pian în Germania, Elveția, Coreea de Sud, iar din 1990 este Lector în Studii de Clape la Royal Conservatoire of Scotland.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com