LUKAS
GENIUŠAS /
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

 LUKAS GENIUŠAS

Pianistul rus-lituanian Lukas Geniušas s-a afirmat cu fermitate ca fiind unul dintre cei mai interesanți și distinși artiști ai generației sale.

Lăudat pentru “strălucirea și maturitatea sa” (The Guardian), Lukas este invitat să acorde recitaluri în cele mai prestigioase locații din întreaga lume, precum Sala Wigmore, Concertgebouw Amsterdam, Salle Gaveau, Auditorium du Louvre, Colecția Frick New York, Colecția Phillips, Gilmore Keyboard Festival, Teatrul Carlo Felice, Sala Verdi din Milano și Sala Mare a Conservatorului din Moscova. De asemenea, este invitat în mod frecvent la festivaluri, printre care La Roque d’Anthéron, Piano aux Jacobins, Rheingau, Festivalul de pian de la Ruhr, Schloss-Elmau și Festivalurile muzicale Lockenhaus.

Lukas lucrează cu numeroase orchestre, printre care Orchestra Filarmonică a Radio France, Orchestra Națională din Lyon, NHK Symphony Orchestra, Orchestra Filarmonică a Orașului Birmingham, Filarmonica Stavanger, Filarmonica din St Petersburg, Kremerata Baltica, Orchestra Națională a Rusiei, Orchestra Teatrală Mariinsky sau orchestrele simfonice din Victoria, Montreal și Toronto, sub baghetele dirijorilor Valery Gergiev, Mikhail Pletnev, Leondard Slatkin, Charles Dutoit, Andrey Boreyko, Tugan Sokhiev, Saulius Sondeckis, Dmitri Sitkovetsky, Antoni Wit, Rafael Payare și Dmitry Liss.

Cunoscut pentru curiozitatea sa înnăscută și pentru interesele muzicale extinse, Lukas explorează o gamă largă de repertorii, de la muzică barocă la lucrări ale compozitorilor contemporani. Portofoliul său cuprinde de la concertele lui Beethoven de pian până la Ludus Tonalis a lui Hindemith și John Adams, având și un interes puternic față de repertoriul rusesc, cum ar fi Ceaikovski, Rachmaninov și, bineînțeles, Prokofiev. Este un muzician de cameră pasionat și un interpret extrem de curios, mereu atras de noile lucrări ale compozitorilor moderni și de readucerea la viață a repertoriilor rar prezentate.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com