OMRI
MOR/
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

OMRI MOR

Omri Mor este pianist, compozitor și aranjor. Repertoriul său muzical se întindede la muzica clasică și jazz, la muzică arabo-andaluză. Concertează frecvent cu trio-ul basistului Avishai Cohen și, recent, a lansat albumul său de debut, “It’s About Time!”.

Născut în Israel în 1983, Omri a început să învețe pianul la vârsta de șapte ani reușind să reproducă melodii favorite, urmând să ia primele lecții la vârsta de unsprezece ani. Inițial, antrenamentul său muzical a constat în experimentarea proprie, chiar și a celor mai complicate partituri precum sonatele lui Beethoven. În jurul vârstei de paisprezece ani, Omri a întâlnit trei influențe muzicale majore. A început să studieze muzica clasică sub îndrumarea profesorului Benjamin Oren. Aproape simultan, s-a alăturat clasei saxofonistului și educatorului de muzică jazz, Arnie Lawrence. În decurs de un an, Lawrence l-a invitat pe Omri să i se alăture într-un concert săptămânal la o cafenea locală. În timp ce Omri și-a continuat educația clasică și de jazz, el s-a întâlnit cu cântărețul și multi-instrumentalistul Nino Bitton, un maestru al stilurilor Arabo-Andaluz și a stilului algerian Chaâbi. Omri urma să-l viziteze pe Nino zilnic pentru lecții care începeau după-amiază și se puteau întinde până dimineața devereme. De îndată ce a acoperit repertoriul, Omri s-a alăturat trupei lui Nino, interpretând și înregistrând alături de el.

Albumul de debut al lui Omri Mor, “Este timpul!”, vine într-un moment în care limbajul său muzical unic este în forță. Compozițiile pline de expresivitate sunt îmbogățite de diversitatea referințelor muzicale și de virtuozitatea performativă. Alături de el, în album, sunt prezentate și cateva dintre cele mai importante personaje muzicale de pe scena muzicală de astăzi: basistul Avishai Cohen, bateristul Karim Ziad, basistul Michel Alibo, bateristul Donald Kontomanou si Maâlem Abdelkébir Merchane.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com