ORCHESTRA
ROMÂNĂ/
DE TINERET

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET

Fondată de faimosul violoncelist și profesor Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret reunește pe unii dintre cei mai străluciți tineri muzicieni din România, oferindu-le o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Considerată cea mai bună orchestră din țară ai ultimilor ani, Orchestra Română de Tineret s-a remarcat pe scena muzicală internațională, fiind considerată de criticii europeni ca un ansamblu excepțional.

De la început, pianistul și dirijorul Cristian Mandeal este cel care a asigurat direcția tehnică și artistică. Sub conducerea sa competentă, orchestra a devenit o poveste de succes în lumea muzicală românească, transformând fiecare concert într-un eveniment memorabil.

Începuturile Orchestrei Române de Tineret se află sub egida unei colaborări artistice și educaționale unice, având la bază o inițiativă din 20008 violoncelistului Marian Cazacu și sprijinul Fundație ”Prietenii Muzicii – Serafim Antropov”. În prezent, proiectul educational al companiei implică activități variate pentru dezvoltare creativă a cursanților săi. Scopul programului este de a oferi posibilitatea tinerilor muzicieni de orchestră să lucreze împreună, să exploreze repertorii complexe prin participarea la masterclass-uri, și, cel mai important, de a cultiva plăcerea interpretării în ansamblu alături de dirijori și soliști de renume internațional precum Bogdan Băcanu, Sarah Chang, Amanda Forsyth, David Garrett, Stefan Geiger, Andrei Ioniță, Kristjan Järvi, Roman Kim, Elizabeth Leonskaja, Ivan Ludlow, Plamena Mangova, Valentina Naforniță, Olga Pasichnyk, Wave Quartet, Peter Sadlo, Olga Scheps, Emmanuel Séjourné, Aleksey Semenenko și Pinchas Zukerman.

Considerat un proiect artistic înfloritor, Orchestra Română de Tineret a demonstrat dedicație pentru dobândirea excelenței muzicale, artistice și academice.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com