PIERRE
AUDIGER /
pianist, compozitor,
actor

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

PIERRE AUDIGER

Pierre Audiger este pianist, compozitor și actor al școlii de actorie Jean-Laurent Cochet din Paris. Compune de la vârsta de 17 ani și a absolvit studiile de pian de la Conservatorul Regal din Scoția sub tutela compozitorului David Fennessy. Descrisă ca o “muzică de foc și imaginație”, cu “personalitate” și cu “o afișare impresionantă a caracterului “, opera sa de compoziție este apreciată de critici și de public.

În 2015, Pierre a câștigat premiul memorial Walter & Dinah Wolfe pentru compoziție cu  piesa “Not A Clown”, interpretată în premieră de violonistul Ilya Gringolts la RCS. Premiatul pianist Daniel Ciobanu i-a comandat o piesă de tip encore “Parafraza pe cel de-al 23-lea concert de pian al lui Mozart”, care a avut de asemenea premiera în 2015. În același an a avut loc și premiera operei ‘Moremi Ajasoro Opera Storytelling’ pentru care Pierre a scris muzica, în timp ce April Koyejo-Audiger a scris scenariul și a semnat direcția artistică. Bazată pe viața reginei nigeriane Moremi Ajasoro, opera fost jucată la Londra în 2018.

Alte evenimente recente notabile includ premiera compoziției sale “Piano and Flute Sonata”, interpretată împreună cu flautistul Graham Dickson și Piano Concerto interpretat ca duet cu pianistul Sinae Lee la Conservatorul Regal din Scoția. Opera sa “Dove Town”, scrisă pentru The Nicholson Duo a avut premiera în 2017. Pierre a fost de asemenea compozitor în rezidență atât la prima ediție a Neamt Piano Festival în 2017 și cât și la Neamt Music Festival în 2018, lucrările sale fiind interpretate de artiști renumiți precum Petras Geniusas, Luiza Zan, Ksenia Fedoruk și Anna Dmytrenko, Bogdan Ciobanu și Pietro Bonfilio.

În prezent Pierre lucrează  la primul său spectacol de comedie cu pian, care va avea premiera în septembrie 2019 la Paris. Printre alte producții de teatru, Pierre așteaptă cu nerăbdare să participe la piesa de teatru “Ouest End” a lui Caroline Darnay din Paris.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com