PIETRO
BONFILIO/
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

PIETRO BONFILIO

Pietro Bonfilio a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano și a obținut diploma de master la Conservatorul Regal din Scoția. În timpul studiilor, a avut șansa de a-și aprofunda educația muzicală cu muzicieni renumiți precum Vincenzo Balzani, Victor Sangiorgio, Jean-Marc Luisada, Michele Campanella, Giuseppe Andaloro și Lang Lang.

Pietro concertează în mod regulat în Italia și în străinătate. A avut apariții în SUA (Carnegie Hall din New York, NYU si Universitatea Cornell din Ithaca), Londra (Pușkin Casa), în diferite orașe din Suedia, Luxemburg (Conservatoire de la Ville), Scoția (Stevenson Hall și în Concertul Regal Hall of Glasgow), Honk Kong (Teatrul Tineretului), România (Neamț Piano Festival), Mexic (Centro Bicentenario Cultural în Mexico City), Cambodgia (Phnom Penh Piano Festival Meta House), Tailanda (Piano Festival Bangkok, Siam Ratchada Auditorium), Turcia (sala Milli Reasurans).

Pe parcursul anilor de studiu, Pietro a câștigat mai multe competiții, precum: Marele Premiu la Ibla, ediția XXV, ediția a XII-a a competiției internaționale Monterosa Kaway, ediția a XX-a a concursului Riviera della Versilia care a avut loc la Viareggio, ediția a II-a concursului Agimus a avut loc la Florența, Ediția XI a concursului național Riviera Etrusca, care a avut loc la Livorno, ediția a VI-a a competiției Lissonum Young Performers, care a avut loc la Milano și ediția a IX-a a concursului internațional New Horizons desfășurat la Arezzo.

Cele mai importante ziare și reviste musicale italiene, cum ar fi Corriere della Sera, La Repubblica, La Nazione, Amadeus și Suonare News, i-au oferit recenzii strălucitoare, iar RAI TV News (TG1) l-au intervievat. A cântat live de mai multe ori pentru Serviciul Național Radio Rai 3 și Radio Classica.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com