VITALY
PISARENKO /
pianist

OPUS:2
PIANO EDITION

DUALITY

12-15
SEPTEMBRIE
2019
PIATRA NEAMȚ
ROMÂNIA

• Cinema Mon Amour ( Dacia )
• Cetatea Neamț
• Rubik Hub (Ștrand - Piatra Neamț)

VITALY PISARENKO

Născut în Ucraina, pianistul rus Vitaly Pisarenko a câștigat în aprilie 2008 premiul întâi la cea de-a 8-a ediție a Concursului Internațional de pian Franz Liszt din Utrecht, Olanda. Prodigiosul său program de turnee, cu apariții la nivel mondial, a început imediat după Finale, cu o apariție la Concertgebouw din Amsterdam în prezența Orchestrei Filarmonice din Olanda, sub bagheta lui Damian Iorio.

Vitaly Pisarenko a susținut primul recital public la vârsta de 6 ani. După prima etapă de studii muzicale la Kiev (cu Natalia Romenskaya) și Harkov (cu Garry Gelfgat), Vitaly a absolivit Scoala Centrală de Muzică din Moscova cu profesorul Yuri Slesarev (1999-2005) și Conservatorul de Stat Tchaikovsky (2005 – 2010), completându-și studiile cu un curs postuniversitar din 2010 până în 2013 cu același profesor. Din 2005 până în 2009 a urmat un curs postuniversitar de studii la Conservatorul Codarts din Rotterdam, în calitate de elev al lui Aquiles Delle Vigne. Din 2009 până în 2012, Vitaly a fost deasemenea student al Oxanei Yablonskaya la Institutul de Pian din Italia.

În 2013 Vitaly și-a făcut debutul în Coreea de Sud la Centrul de Arte din Seoul, cu Orchestra Simfonică KBS. A participat la mai multe festivaluri de prestigiu, printre care Festivalul Internațional de Pian Chopin din Duszniki (Polonia), Festivalul Muzical Euro din Halle (Germania), Festivalul Grachtenfestival (Amsterdam) și Festivalul Diaghilev (Sankt Petersburg). În 2014 s-a întors în Belgia pentru turneul “De biecht van Liszt” cu actorul Warre Borgmans și a susținut o serie de recitaluri solo și concerte cu orchestre în SUA, Italia, China și Marea Britanie Cadogan Hall, St. John’s Smith Square, Elgar Room of Royal Albert Hall).

În 2018, Vitaly a concertat intens în Marea Britanie, facându-și apariția la Seriile de Pian din Oxford, BMS York, Champs Hill, Erin Arts Center, Manchester (cu soliști de la Manchester Camerata) și la Londra pentru Societatea Chopin, St Martin in the Fields, , Chelsea Arts Club, Parliament Chambers, Chelsea Arts Club și la Cadogan Hall alături London Mozart Players. Printre cele mai importante momente internaționale ale anului 2018-2019 se numără spectacolele din Belgia, Germania, Franța, Olanda, Mexic, Turcia (Istanbul Recital Series), China (Primăria din Hong Kong) și un turneu în Africa de Sud.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com